на живо

Директорът на "Хамрун" пред bTV: Жалбата ни изненада, сбъдваме мечтата си

Бюджетът ни не може да се сравнява с този на "Левски", твърди Марсел Боничи

В "Хамрун Спартанс" се останали изненадани от жалбата на "Левски" до УЕФА и желанието на "сините" за преиграване на реванша от третия предварителен кръг от Лигата на конференциите. Това обяви в интервю за bTV изпълнителният директор на малтийския клуб Марсел Боничи.

"Когато съперникът депозира своя протест, ние приехме нещата много сериозно. Не очаквах това недоволство да стигне до УЕФА. Разбирам и уважавам стремежа на "Левски" да търси своите права. Ние обаче също имахме причини да смятаме, че двубоят не трябва да се преиграва. Нашият отговор до УЕФА беше подготвен много бързо и професионално. Оставихме УЕФА да прецени кой има право в този казус", коментира Боничи.

Той отказа да разкрие около какви точно аргументи "Хамрун Спартанс" е изградил своята защита. "Важното е дали е имало предишни подобни случаи, които да ни бъдат отправна точка. Цитирахме правилниците на УЕФА, както и разликата между технически и правни казуси. Нашият отговор беше изцяло относно техническите параметри."

"Когато подадеш жалба към УЕФА, е същото като в съда. Въпреки че смятахме, че сме прави, винаги има правни норми, с които трябва да се съобразяваме. Бях изненадан, че се стигна дотук, но уважавам "Левски" – очевидно те имат своите причини."

Директорът допълни, че походът в Европа е сбъдната мечта. "Хамрун" е първият малтийски клуб, стигнал до плейофен кръг в някой от трите турнира.

"Когато постигнеш цел, която в началото изглежда невъзможна, винаги оставаш доволен. Нашата победа срещу "Левски" е сбъдната мечта. Въпреки че сме доволни, не сме изненадани. Следващата година ще опитаме да стигнем дори по-далеч, но за този сезон сме реалисти. Въпреки това – амбицията остава огромна. Надявам се срещу "Партизан" да повторим успеха срещу "Левски".

Боничи разкри, че финансовите постъпления от наградния фон на УЕФА са от голямо значение за "Хамрун". "Най-после бяхме възнаградени за усилията ни. В Малта сме клубът с най-голям бюджет, но на международно ниво нашите финанси не могат да се сравняват с тези на "Левски" или на "Партизан".

Боничи коментира и неубедителните изяви на Николай Михайлов в реванша на стадион "Георги Аспарухов". "Грешките са част от футбола. Всички печелим заедно, но и губим заедно. Вярно е, че индивидуалното представяне понякога се оказва решаващо. В конкретния случай това важи за вратаря на съперника, но никой не е застрахован".

"Нашите футболисти бяха много щастливи след победата. Успехът е за всички – собственик, фенове. За всеки един, допринесъл за победата."