на живо

Дюкенс Назон: Искам дълъг договор, за да стана №1

Не всички българи са расисти, нека родителите възпитават децата си

Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон поиска дълъг договор, за да може да стане най-резултатният чужденец в историята на клуба. Към момента нападателят от Хаити има 26 гола в 49 мача за "червените". Лидер в тази класация е Али Соу с 47 попадения в 101 двубоя.

"Няма значение дали съм сам на върха на атаката или с партньор. Тренираме всеки ден, познаваме се отлично и трябва да се адаптираме към изискванията на треньора. Не знам колко гола ще вкарам този сезон, надявам се колкото се може повече. Ще радвам да стана голмайстор на първенството. Запознат съм с историята на ЦСКА и знам, че да запиша името си в нея трябва да подпиша договор за 4-5 години", коментира Назон, който има вече 6 попадения от началото на сезона.

Той коментира последния мач с Ботев Пловдив, когато чу обидни реплики на расистка основа от дете. "Обидите не ми влияят лично, това са глупави хора. Но аз не съм глупав, знам, че не всички българи мислят така. На последния мач срещу Ботев обидите дойдоха от 10-годишно дете и това е срамно. Това значи липса на възпитание, което трябва да дойде от родителите. Ръководствата на отборите трябва да обръщат внимание на този проблем. Такива не е редно да съществуват през 2023 година".

Назон се надява ЦСКА да навакса лошото начало на сезона и да се пребори за титлата през този сезон. "Червените" са в серия от три поредни победи.

"Сега се справяме много по-добре в сравнение с началото на сезона. Намираме се в много по-добра форма, готови сме отново да се борим за титлата. През миналия сезон не ни стигна една точка и сега сме амбицирани да вземем реванш. Естествено, още е твърде рано да правим прогнози, но ще се борим.

Колкото повече отбори са в битката за титлата, е по-интересно, идват повече фенове на стадионите и се създава по-добра атмосфера. През миналия сезон реферите ни отнеха много точки, бяхме ощетени в много мачове. В ЦСКА трябва да се борим с много неща, не само на терена. Още не мога да кажа как ще бъде този сезон по отношение на съдиите."