на живо

Ето кои клубове поискаха по-малко отбори в елита (ВИДЕО)

Нека има минимална заплата за чужденците, призова Георги Караманджуков

Ето кои клубове поискаха по-малко отбори в елита (ВИДЕО)

Пет елитни клуба са поискали намаляване на отборите в Първа лига. ЦСКА, Левски, Лудогорец, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 гласували "за" на срещата с ПФЛ и БФС на базата в Бояна. Идеята обаче срещнала отпор от останалите и така елитът остава с 16 участника.

"Ние и още четири клуба бяхме за намаляване на Първа лига. Не се прие. Засега остава в този формат", коментира спортният директор на Лудогорец Георги Карамнжуков. - Ние искаме да се спазват стриктно критериите по лицензиране. Така лигата ще се намали от самосебе си. Да не се правят компромиси. Ходим на стадиони, които не отговарят на изискванията. Преотстъпваме юноши на клубове, които четири месеца не плащат заплати."

"Има позитивен заряд с идването на новия президент. Дано всеки да се съсредоточи в работата в клубовете. По-големите да помагаме на по-малките и скоро да видим националния отбор на голям форум. В първите години Лудогорец имаше много българи. Неслучайно сега удължихме договора на Спас Делев. Тодор Неделев, Георги Терзиев и Ивайло Чочев са при нас. Съжалявам за контузията на Антон Недялков. Беше надежден наш състезател.

Постоянно влагаме в академията. Обучаваме треньорите, пращаме ги в чужбина. Не жалим средства. Може би вече манталитетът е различен. По-лесни са таблетите и други неща. Мисля, че няма да помогне рестриктивна мярка за клубовете.

Имаше предложение за минималната заплата на чужденец. Приемам го - когато взимаш чужденец, значи е добър и му даваш голяма заплата. Има отбори с 12-13 чужденци, но не са си вдигнали нивото", анализира Караманджуков.