на живо

Евакуират наш футболен национал от Израел

БФС и МВнР пращат правителствения самолет за Йоан Стоянов

 

Българският национал Йоан Стоянов ще бъде евакуиран от израелския град Беер Шева с правителствения самолет. Операцията е организирана от БФС и Министерството на външните работи, съобщава "Мач Телеграф".

22-годишният футболист играе за Апоел Беер Шева. Когато е двегодишен, семейството му се мести да живее в Израел и до момента Стоянов е носил екипите само на местни тимове.

Палестинската военна организация "Хамас" организира атака над израелска територия, след като първоначално изстреля над 5000 ракети. Бойните действия почти достигнаха до град Беер Шева, който е разположен в пустинята Негев в южната част на Израел.

"Засега всичко е наред с мен", успокои Стоянов. Семейството му за момента ще остане в Израел, но се очаква да пристигне в България съвсем скоро.

От понеделник националният отбор започва подготовката си за предстоящата европейска квалификация срещу Литва, която ще се играе на 14 октомври (събота) от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". На 17 октомври "лъвовете" гостуват на Албания за контролна среща.