на живо

Фен ухапал полицай, 28 са в ареста след Левски - ЦСКА

Четирима са пострадалите униформени

Фен ухапал полицай, 28 са в ареста след Левски - ЦСКА

Въпреки че полицаите иззеха множество димки и ракети преди вчерашната футболна среща между Левски и ЦСКА, по трибуните се стигна до размирици.

ЦСКА победи с 2:0, но дербито ще се запомни с опасните за живота прояви.

Стигна до се престрелки със сигнални ракети между феновете и грозни сцени по трибуните.

Жена и дете бяха откарани в болница с линейка. Пострадали са и четирима полицаи, двама от тях са с изгаряния по лицето и крайниците. Един от ухапан от фен.

Снимка: Lap.bg

Обстрелът с ракети между агитките продължи и след мача.

От МВР съобщиха, че са задържани 28 души, от които 8 за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпорежда и 15 за носене на пиротехника.

bTV разговаря с началника на сектор "Масови мероприятия" към СДВР Иван Георгиев.

"Голяма част от пиротехниката, внесена на стадиона, бе иновативна, управлява се с дистанционно. Прави впечатление, че на последните 2-3 дербита се използват "писалки". Те са с голям обсег и успяват да достигнат на голямо разстояние", обясни Георгиев.

Той допълни, че най-вероятно сигналните ракети са били внесени на стадион няколко дни преди дербито. "Как са имали достъп, трябва други хора да отговорят.

Няколко от камерите не са работили. Редът по време на срещата е ангажимент на организатора. Левски е наел две охранителни фирми, които да опазят реда и е подписал договор със СДВР за осигуряване на резерв.

Охранителната фирма, която пазеше феновете на "сините" - се справи, ако не го беше направила - щяхме да се намесим. Охранителната фирма беше нападната на 26-и вход при опит да изтласка привърженици, които искаха да нахлуят на терена."

 Чуйте още във видеото.

Снимка: Lap.bg