на живо

Фенове се заканиха на Костов, прекъснаха тренировката

Високо напрежение на "Герена", пристигнаха и полицаи

Фенове се заканиха на Костов, прекъснаха тренировката

Напрежение на "Герена"! Фенове се заканиха на треньора Николай Костов и прекъснаха последната тренировка на Левски.

Около 25 недоволни привърженици се събраха при помощното игрище, докато наставникът правеше разбор, и викаха "Ела, феновете да ти покажат "романтика", "Отборът е тотал щета", "Лошото на този терен е, че има само един изход", "Къде е Сираков?", "За журналистите имаше извинение, а за феновете кога".

На място пристигнаха полицаи, а заниманието беше спряно. Запалянковците държаха сметка на Костов за всеки слаб мач, дори и за играта при минималния успех над Хебър. Те настояха капитан на "сините" да бъде българин, а не бразилецът Цунами.

По-рано днес, на специална пресконференция, Костов обяви, че ще бъде треньор на Левски още поне 3-4 дни. Очакванията да хвърли оставка още сега не се сбъднаха. Костов уточни, че със собственика Наско Сираков "са си дали време" за решението.

"Ще трябва да почакате за моята оставка. Сега са празници, той си почива със семейството. Говорим за 3-4 дни, за да изясним реалната ситуация. Да направим истински разговор - искам да присъства не само Сираков, но и всички заинтересувани от развитието на нашия клуб. Сега ще потренираме малко с футболистите", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

Той се извини на журналистите за неуместното си поведение след дербито с ЦСКА (1:3) в събота. Тогава Костов си позволи да отправи обиди и квалификации към репортерите. Треньорът обаче подчерта, че е бил провокиран от неверни информации. "Освен това говорим за телефони, които са наблизо, някои ме настъпваха и излязох от зоната си на комфорт. Това е причината."

"Това е моментът да ви се извиня за агресивното си поведение след мача с ЦСКА. Бил съм достатъчно коректен и внимателен към вас. Много съм засегнат от някои неща, които се случват. Когато има загуби и слаби резултати, отговорността се пада върху треньора. И аз я поемам. Изтичането на информация и внушения към левскарската общественост, че съм имал конфликти с футболисти на полувремето - това не е вярно. Всички негативни неща се трупат едно след друго. Нека бъдат свързани с резултатите и играта, а не с неща, които са се случили или не са се случили в съблекалнята."

Снимка: Lap.bg

"Друго нещо е, че се иронизира така наречената романтична игра на Левски. Романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах той знае ли с какъв футбол се занимавам аз. Преди 10 месеца Левски имаше много проблеми. Първите пет месеца работих с един, а сега - с друг отбор. Не може да кажем, че трябва да се гордеем много с работата си. Но не се срамуваме, тъй като вие сами проследихте в периода, в който работихме заедно, че не всичко беше толкова лошо, колкото излиза като внушение. Щом изпитвахме някакви затруднения, веднага настъпваше някаква атака. Това повлия на психиката на футболисти, треньори, ръководители.", каза още Костов.