на живо

Феновете на Берое поставиха ултиматум на собственика (ВИДЕО)

Напрежение в закъсалия старозагорски клуб

Феновете на Берое поставиха ултиматум на собственика (ВИДЕО)

С 5-дневно закъснение и с ултиматум от фенове към ръководството започна зимната подготовка на Берое. Едва 12 футболисти участваха в първата тренировка за годината.

Преди пресконференцията на треньора Хосе Луис Ачиари, привърженици на тима призоваха президента Ернан Банато да се оттегли от клуба.

"Сваляме изцяло подкрепата си към г-н Банато. Повече няма да подкрепяме първия отбор на Берое. Застава плътно зад треньор и зад школата. Ще подкрепяме единствено тях и дублиращия отбор. Да излезе този човек и да ме опровергае.", заяви Димитър Тотев - привърженик на Берое.

"Как той помага финансово на отбора? С какви задължение го е придобил и колко са те в момента? Какъв е планът му за в бъдеще и какво ще се се случи с този отбор?"

"Ако не - да погаси каквото е натрупал, защото задълженията са огромни - над 3 млн. лв. Той ако искаше, до момента щеше вече да е инвестирал."

"Ернан ще дойде в България в събота. Каза ми, че вече има виза, която ще му позволи да бъде тук. Собственикът трябва да спази своите обещания. Това зависи само от него. Всеки трябва да носи отговорност. Моята работа като треньор е след дългата ваканция да направя така, че играчите да са с добра физическа подготовка.", каза треньорът Хосе Луис Ачиари.