на живо

Феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост" (ВИДЕО И СНИМКИ)

Заради новия стадион

БГНЕС
 

След нулевото равенство срещу Арда на "Българска армия" феновете на ЦСКА изпълниха района на "Орлов мост" и блокираха движението.

Снимка: БГНЕС

Причината за протеста е стопираното начало на строеж на нов стадион на мястото "Армията", вследствие на частна жалба.

Клубът бе на финалната права за започване на същинските дейности и планираше разрушаване на старото съоръжение в края на годината.

Снимка: БГНЕС

"Справедливост за ЦСКА! Справедливост за ЦСКА", скандираха феновете.

Снимка: БГНЕС

"Всички хора искат да не ни се пречи - не искаме да ни се помага, а да не ни се пречи. В този проект ЦСКА е равнопоставен с държавата, в лицето на ММС. Държавата в крайна сметка няма ли интерес да има едно прекрасно съоръжение в парка, което да бъде от полза не само за феновете на ЦСКА, а за всички софиянци?! Паркът ще се увеличи, всичко това е изговорено хиляда пъти", каза пред хилядите фенове бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев.

"Какъв диалог да водиш с психично болен човек? Жалбата не е преодолима, защото тя не е допустима! Милиони фенове на ЦСКА стават заложници на един човек, което е някакъв абсурд. Някой от държавата няма ли да се намеси? Някой да излезе и да каже нещо. Това е нашият протест - да предизвикаме обществена реакция.

Снимка: БГНЕС

Разбираме недоволството на хората, които в момента не могат да се движат, съпричастни сме, но ние няма да спрем дотук. Ако няма реакция, следващата седмица ще разберете следващите места, на които ще се изявяваме. Ще разберете, нека изчакаме някаква реакция от държавата и обществото. Това не може да продължава вечно! Години наред се борим да имаме стадион, с наши средства - тоест, средства на инвеститорите. И изведнъж се появява някакъв човек и казва, че няма да има строеж. Ама защо, ама как - няма обяснение, той просто не иска. Това не е редно.

Ние сме просто привърженици. Искаме държавата да излезе и да обясни ситуацията от нейната гледна точка. Да излезе някой в лицето на министъра на спорта или ДНСК, тогава вече ние ще предприемем нашите действия. Клубът се явява трета страна, ние просто защитаваме нашата любов", заяви Милко Георгиев.