на живо

Филип Филипов: Няма да се изсипят милиони в ЦСКА (ВИДЕО)

Стамен Белчев остава треньор, ако класира отбора в Лига Европа

Филип Филипов: Няма да се изсипят милиони в ЦСКА (ВИДЕО)

В ЦСКА няма да се изсипят милиони с идването на нов собственик. Целта е да изградим балансиран отбор с футболни аргументи, който да стане шампион и да поддържа ниво в Европа. Това обяви изпълнителният директор на клуба Филип Филипов на първата пресконференция след оттеглянето на фамилия Ганчеви.

Филипов съобщи, че ще продължи да работи на поста заедно със Стоян Орманджиев. Той ще отговаря за спортно-техническите, а колегата му - по административните въпроси. "Поверена ни е цялата власт от новите собственици. Ще вземаме заедно решенията. За спортно-техническата част ще има малко промени.

Първо искаме ЦСКА да има своята футболна философия. Отборът да има изявен стил на игра – атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване от клуба от треньорите на първия, на втория отбор и на школата. Това ще искаме да променим", заяви Филипов.

"В селекцията ще работим по-плавно и по-последователно. Ще има визия и стратегия. Ние като ръководство ще носим отговорност. Треньорът ще има голяма роля в селекцията и ще бъде осигурена атмосфера на спокойна работа. Ще имаме скаутско звено, което ще филтрира и набелязва необходимите футболисти."

На пресконференцията стана ясно, че се водят преговори с всички футболисти с изтичащи договори. През следващия сезон със сигурност остава бразилският вратар Густаво Бусато.

Настоящият треньор Стамен Белчев ще остане на поста, ако изпълни поставената задача - участие в Лига Европа. Това може да се случи само през второто място в първенството и ако Лудогорец спечели Купата на България.