на живо

Футболист на Лудогорец пребил жестоко бившата (СНИМКА И ВИДЕО)

Оливие Вердон два пъти е обвиняван в домашно насилие

Футболист на Лудогорец пребил жестоко бившата (СНИМКА И ВИДЕО)

Футболистът на Лудогорец Оливие Вердон два пъти е обвиняван в домашно насилие от бивши партньорки, а за един от побоите през 2019 г. дори е арестуван.

Последният случай е от 2021 г., когато бившата му приятелка Ема Зуг твърди, че Вердон я пребил и дори й отправил смъртни заплахи, пише френският спортен сайт rmcsport, позовавайки се на АФП.

Оливие, който е родом от западноафриканската държава Бенин, и Ема са имали връзка по-малко от два месеца - от септември до ноември 2020 г.

24-годишната жена твърди, че е била брутално пребита от футболиста в нощта на 14 срещу 15 ноември 2020 г., а побоят е станал в Разград.

Според адвоката на жената 28-годишният футболист поискал от Ема да отключи телефона си, но тя отказала. Той се ядосал, започнал да я души, дърпал я за косата и след това я пребил. Кадри в Instagram профила на момичето я показват окървавена в болница, а на заден фон се вижда част от надпис на български - "Отделение".

В разказ в социалните мрежи Ема твърди, че скочила от прозореца, за да избяга от насилника си.

"Преди 1 година и 3 месеца бившият ми партньор ми изневери. След това разкритие прекратих връзката ни, което го ядоса. Държеше ме като заложник и ме заплашваше със смърт до момента, в който искаше да ме изгори жива.

Никога няма да забравя тази нощ. В нощта на 14 срещу 15 ноември 2020 г. реших да се хвърля през прозореца, за да избягам от насилника си", пише тя социалните мрежи.

След инцидента младата жена преминала през множество операции, рехабилитации и дори настаняване в психиатричен център.

Това не е първият случай, в който Вердон е обвинен в насилие, допълва "24 часа". През август 2019 г. испанската полиция го арестува след бурен скандал в хотел във Витория, в който хванал за косата тогавашната си приятелка.

В жалбата на Зуг се посочва още, че футболистът я заплашил, че никога повече няма да види семейството си и че има "познати, които могат да организират изчезването й и да прикрият убийството й".

Името на футболиста беше въвлечено и в спекулации с една от участничките в риалити предаването "Ергенът" - Габриела. В един от епизодите друга участничка заяви, че Габриела си има приятел и посочи име, което беше заглушено в предаването.

В Търговския регистър името на футболиста е посочено като собственик на салона на красота за Габриела от "Ергенът".

Драмите в личния живот явно не влияят на бранителя на терена. Той попадна в престижна класация.

Роденият в Бенин футболист е на второ място по точни подавания в третия по сила турнир на УЕФА - Лига на конференциите. Той е дал точно 467 точни паса. Вердон записа пълни 90 минути в 8 мача за "орлите".

На първо място е Бреде Мое от Бодьо/Глимт с 538 точни паса. Топ 5 допълват Хървойе Смоличич (463) и Робин Кох (451) от Айнтрахт Франкфурт и Йосип Мишич от Динамо Загреб с 448.