на живо

Георги Иванов: Агитира се за бунтове срещу млади момчета

Протестите са заради националите, а не заради управлението, убеден е директорът

Протестите идват от резултатите на националния отбор, а не от управлението на БФС. В това е убеден техническият директор на централата Георги Иванов-Гонзо.

На мачовете през изминалия уикенд феновете масово скандираха "Оставка". Това се случваше в 18-ата минута, като символиката е свързана с 18-те години управление на президента Борислав Михайлов.

"Всеки човек в България има право на мнение, ние се съобразяваме с мнението на феновете, които го изразяват в 18-ата минута. Когато нямаш успехи, е нормално да има натиск. Но не приемам, че трябва да се агитира към бунтове и безредици, все пак играе националният отбор.

Ако смятате, че това е начинът да правим някакви протести срещу тези млади момчета, които играят за България... Протестите идват от резултатите на националния отбор, а не от управлението на БФС", заяви Иванов след заседанието на Изпълкома.

Той разкри, че преговорите със следващия национален селекционер са на финалната права. "Още нямаме окончателното решение и не можем да го обявим. В пространството се появяват имена, с които преговаряме. Приоритет на федерацията е да намерим добър треньор, за да може България да показва добри игри. Не сме доволни от това, което се случи за една година. Всички знаем че в спорта най-важни са резултатите".

"Ние само помагаме на старши треньора с условията. Резултатите са отговорност на старши треньора. Всички резултати, състав, тактика и селектиране е отговорност на националния селекционер.

Не вярвам някой треньор да се съгласи да поеме този пост, ако му се казва какво да прави. Младен Кръстаич беше чужденец, на когото разчитахме да ни класира на европейско. Първите четири мача бяха изиграни добре, което вдъхна надежда. Явно обаче и самите футболисти не бяха готови за изискванията."

"Веднага след като чужденец се е провалил, не можем да мислим да назначаваме чужденец и сме се спрели на българи. Треньорът носи своята отговорност, но трябва да си даде сметка, че играчите също носят отговорност за резултатите. Трябва да преценяваме ситуацията дали само БФС е виновен за атаките, които има от фенове и медии", добави Иванов.