на живо

Гонзо: Аз ли да вляза да вкарам 2-3 гола? (ВИДЕО)

Всички сме зад треньора, увери Преслав Боруков

Гонзо: Аз ли да вляза да вкарам 2-3 гола? (ВИДЕО)
 

"Аз ли да вляза да вкарам 2-3 гола?", попита риторично техническият директор на БФС Георги Иванов–Гонзо при завръщането на националите от Черна гора. Снощи четата на Младен Кръстаич загуби с 1:2 в Подгорица в квалификация за Евро 2024.

"В националния отбор се оформя едно ядро от 15 човека, около които ще градим бъдещето. Разликата между мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме катастрофално. Сега отборът играе добре. За да постигаш резултати, трябва първо да си оправиш играта. Ако не намерим точните хора, а смятам, че почти сме ги намерили, няма да има резултати.

Антон Недялков водеше цялата защита. Петко Христов - също. Когато те се върнат, ще имаме една стабилна защита.

Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш.

Всички българи искат да има резултат. Да, резултатите не са добри. Срещаме силни отбори. Сърбия и Черна гора са тимове със скъпи играчи.

Аз виждам толкова много грешки в треньорите, които работят всекидневно с футболистите. Младен Кръстаич има три дни да работи с тях. Този синхрон ще го намерим, когато намерим точните футболисти. Има израстване в отбора. Ако вие не го виждате, аз го виждам. Нямаме толкова много футболисти. Това са най-добрите в България и го твърдя. Нашата цел е да изградим отбор, който да бъде 4-5 години на високо ниво.

Никой треньор няма картбланш. В момента има напрежение към Младен Кръстаич. Не казвам, че не сме сбъркали някъде, но сме дали шанс на голям брой играчи. Съжалявам за резултатите, но съм сигурен какво ни чака занапред.

Когато направим ядро от 7-8 футболисти в топ 5 първенствата, тогава ще можем да се борим с отбори от средноевропейско ниво. Това е функция на клубовете да си развият играчите и те да отидат в чужбина. Ние имаме време да работим с тях в рамките на 3 дни. Аз не съм адвокат на Младен Кръстаич, но как се очаква от него да поправи грешките им? В моите мисли на дневен ред не стои оставка на Младен Кръстаич.

Няма шанс да започнем да играем с футболисти на по 33, 34, 35 години. Младите играчи са бъдещето на България. Ако зависи от мен, аз ще оставя Младен. Спас Делев, Кирил Десподов и Чочев са тримата над 25 години. Ако не виждате в това предпоставка, значи гледаме различно на нещата.

Дори да сменим треньора, какво ще направим? Пак ще започнем всичко отначало. Когато Младен Кръстаич беше назначен, ние му поставихме цел да изгради национален отбор с млади играчи. Вече знаем кой как реагира под напрежение. Много футболисти се представяха добре в отборите си, но в националния отбор не са както трябва.