на живо

Гонзо: Надявам се да спечелим Лигата на нациите

Националите ще играят домакинските си мачове в Пловдив

Lap.bg
 

"Надявам се националният отбор да спечели Лигата на нациите и да положим една основа. Вече две години изграждаме отбор с млади футболисти и е крайно време да видим плодовете на този процес", заяви президентът на БФС Георги Иванов, който беше специален гост на церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти в трите Елитни групи.

Иванов заяви, че централата ще направи всичко възможно, за да подпомогне талантливите български играчи да стигнат върховете.

Той очаква с нетърпение мачовете на националния отбор на България през юни - гостувания на Румъния и Словения и подчерта, че това са и последните проверки преди началото на Лигата на нациите.

"Ще се срещнем с два много сериозни противника, които знаете ще играят на европейските финали. За нас е важно да видим къде сме, да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите са важни винаги, когато националният отбор играе, дори и в контролни срещи.

По отношение на клубния футбол се надявам всички отбори, които участват в европейските турнири, да стигнат до групови фази и да покажат най-доброто си лице. Все пак ние представяме България в Европа", уверен е Иванов.

Вчера Иванов официално беше вписан в Търговския регистър като президент на футболната ни централа.

"Не мога да кажа точно дали има отбор, който ще прекъсне скоро хегемонията на Лудогорец. Но е факт, че за тези години Лудогорец показва развитие, за да стигне до това ниво. 13-те им титли не са случайни. Пожелавам успех на всички отбори и нека най-достойният да спечели шампионата догодина."

Снимка: Lap.bg

"Лъвовете" ще домакинстват в Пловдив в мачовете си до Нова година, каза още Иванов.