на живо

Гонзо: Не е нормално да няма правителство. Това вреди на БФС (ВИДЕО)

"И аз искам 100 млн. лева от телевизионни права, но няма кой да ги даде", заяви президентът на БФС

Гонзо: Не е нормално да няма правителство. Това вреди на БФС (ВИДЕО)
 

Липсата на стабилна политическа власт спъва приемането на проблеми в закона за футболното хулиганство. Това заяви президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо. 

Той коментира неприятните сцени по време на баража за участие в европейските клубни турнири между ЦСКА и ЦСКА 1948. Тогава феновете на ЦСКА нахлуха на терена, като се стигна до сблъсък с полицията и ранени служители на реда. 

ЦСКА понесе наказание от 3 мача без публика, 2 без привърженици в сектор "Г" и парична санкция в размер на 34 300 лв.

"Тези неща са много неприятни, защото феновете носят на собствения си отбор финансови санкции. Ако ти обичаш своя отбор, значи не трябва да правиш такива неща. От тук нататък се надявам да има правителство, което да вкара закон за футболното хулиганство в Народното събрание. Ние нямаме готов вариант, но имаме работна група, която работи по тези документи. В момента не знаем към кого да се обърнем", заяви Иванов и добави:

Снимка: Lap.bg

"Докато няма правителство, няма как. Като има, ще има ефект. Ние всички трябва да се обединим около това хората като ходят на стадион да са на футболен празник, а не да се притесняват дали някой ще ги удари с тръба в главата. Смятам, че за никой човек не е нормално да няма правителство. Това нанася щети и на БФС, защото служебните правителства не взимат отношение около футболната система"

Новият президент на БФС коментира, че в момента няма друга оферта за телевизионните права на българските мачове. 

Снимка: Lap.bg

"И аз искам да получават 100 милиона, ама още няма някой, който да даде. Имаме 4 юриста, примерно, в Изпълкома, които ще видят. Ако има една оферта по-добра, ще коментираме, но за момента няма просто втора оферта. За момента това е договорът, който има. Много хора говорят, които не знаят, че договора е до 2026 година, но предишната година е удължен до 2029 година. От днешна дата има още 5 години от договора", заяви той.