на живо

Гонзо: В момента няма чак толкова уговорени мачове у нас (ВИДЕО)

Новият президент на БФС поиска ефективни присъди за "черно тото"

Гонзо: В момента няма чак толкова уговорени мачове у нас (ВИДЕО)

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо, заяви, че в момента в родното първенство не вижда уговорени мачове. 

Той отдава това на голямата конкуренция в шампионата. 

"За момента няма толкова уговорени мачове. Малка е разликата между отборите - тези, които могат да изпаднат, и тези, които се борят за седмото, трето, четвърто място. Когато има такава конкуренция е много трудно някой да дава мачове на друг. Но пък не можем да бъдем сигурни. И в световен мащаб това е голям проблем. Не само за България", каза Гонзо.

Иванов е категоричен, че трябват строги наказания за "черно тото", но те не са работа на БФС.

"Много хора казват "БФС не прави нищо!". Сигналите, които идват от институциите - от ФИФА и УЕФА, идват към БФС, прокуратурата и МВР. Те също знаят за тези сигнали. Органите на реда са тези, които трябва да разследват уговорените мачове. Аз не съм полицай. Нито мога да разпитвам футболисти, нито президенти. Органите на реда трябва да направят така, че, ако има такива случаи, да има осъдителни присъди", категоричен е новият президент.

"Дори ние да дадем сигнал, той трябва да е към полицията и прокуратурата. За момента нямаме хора, които имат осъдителни присъди за уговаряне на мачове. Към нас идват сигнали и ние ги препращаме към прокуратура и полиция", добави той.

Снимка: Lap.bg

Георги Иванов разкри, че последната разследвана среща е тази от турнира за Купата на България между Ботев Враца и Септември, завършила 5:5. 

"Мачът е разследван от полицията, но няма осъдителна присъда. Това ще бъде едно от нещата, което ще направим - противодействие на "черното тото". Това е обида за зрителите, които ходят на мач. Много е лошо да допускаме такива неща, защото това не е футбол. Ще бъдем безкомпромисни", категоричен е Гонзо.