на живо

Гонзо за дипломата: Нещо ги изяжда отвътре

Аз се казвам Георги Иванов, мислите ли, че съм нечия кандидатура?

Кандидатът за президент на БФС Георги Иванов-Гонзо коментира атаките, които получава по повод на своя образователен ценз. Техническият директор на централата в оставка се срещна с представители на софийски клубове, за да изложи своята програма.

"Ако имаш висше образование, трябва да имаш и средно. Няма да коментирам хора, които са предприели тази негативна кампания срещу мен. Те имат проблеми със себе си, нещо ги изяжда отвътре", коментира Иванов. Твърди се, че той е дипломиран възпитаник на Техническия университет в Габрово, като е следвал задочно в специалността "Публична администрация" към Стопанския факултет.

Бившият нападател на Левски отрече зад кандидатурата му да стои Борислав Михайлов. "Аз се казвам Георги Иванов и ако смятате, че някой може да ме мести така наляво-надясно... Нормално - Борислав Михайлов ме е поканил в БФС, работихме по програми, направихме доста неща. Използваме програмата, която е направена до 2026 година и трябва да я завършим. Очакваме подкрепа, за да можем да надградим с нови идеи".

Иванов отговори и на нападките от страна на Христо Крушарски. Собственикът на Локомотив Пловдив го определи като добър футболист, но слаб ръководител. "Няма какво да говоря за него. Той трябва да си гледа отбора. Видял съм много злоба и завист на мой гръб. Смятам, че моята кампания е позитивна. Хората ще изберат кой е най-достойният кандидат."

Гонзо е категоричен, че не е враг с друг от кандидатите - Димитър Бербатов. "Играли сме в националния отбор, сега сме опоненти, но това не значи, че аз нямам уважение към Бербатов. Хората ще са тези, които ще изберат кой е най-достоен. Всеки един от кандидатите има своите идеи, излага своите програми."

"Трябва да направим всичко възможно след Конгреса да се обединим и да гледаме в една посока всички кандидати. Така ще можем да работим с държавата. Аматьорският футбол, ДЮШ имат нужда от помощ. Там се изграждат новите футболисти."