на живо

Градев пред bTV: Един не иска да подаде оставка, но ще му я подадем!

Служители на БФС опитали да вразумят Михайлов, той отвърнал „Абе, вие луди ли сте, бе?“, твърди юристът

Градев пред bTV: Един не иска да подаде оставка, но ще му я подадем!
 

Ако България - Унгария се играе в Кърджали, това ще е нарушение на правилата на УЕФА заради категорията на Арена Арда. Това заяви в интервю пред bTV юристът Георги Градев, който внесе жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението за преместване на мача от София и провеждането му пред закрити врата.

Градев изрази възмущението си от действията на президента на БФС Борислав Михайлов. Специалистът по спортно право твърди, че служители на родната централа опитали да вразумят ръководителя мачът да се играе пред публика, но той отвърнал "Абе, вие луди ли сте, бе?".

"Факт е, че се стигна до там ние сами да си затворим стадиона, което е прецедент в световен мащаб, не само в европейски. И то защото един човек не иска да си подаде оставката. Ще му я подадем!", каза Градев.

"Има жалба, която цели да спре действието на решението на УЕФА, с което се измества мачът в Пловдив и без публика. Целта е да се върне двубоят в София и да се играе пред фенове. Решението предстои тази вечер или най-късно утре през деня."

"Междувременно УЕФА може да вземе друго решение, с което да промени мястото на срещата и да допусне публика. За мен лично, ако мачът се играе в Кърджали, това ще е нарушение на правилата на УЕФА за европейското първенство, в които пише, че мачовете от квалификациите трябва да се изиграят на стадион от категория 4. Стадионът в Кърджали е категория 3. Най-важното нещо от деня е, че Борислав Михайлов и подопечните му излъгаха в масовите медии, че ако мачът не се изиграе в Пловдив, ще бъдем изхвърлени от УЕФА и закрит клубният футбол. По-късно през деня стана ясно, че мачът може да се играе и на друг стадион."

Снимка: sportal.bg

Градев сподели и мнението си как се е стигнало до решението на европейската централа срещата да се играе без публика.

"Чрез онлайн връзка между УЕФА, двама служители, един от които и приятелят на Михайлов - Зоран Лакович, който беше тук на позорния конгрес през 2021 г. Другият е служителят, подписал позорното писмо, което видяхме публикувано в разни агенции, услужливи на БФС. От другата страна е бил Михайлов с двама служители на БФС, които са се опитвали да го вразумят мачът да се играе пред публика. Той отказал с репликата "Абе, вие луди ли сте, бе?". Това е, което на мен ми беше казано. Вярвам на информацията."