на живо

Градев за жалбата: УЕФА наруши собствените си правила

БФС открадна футбола от хората и трябваше да реагирам

Градев за жалбата: УЕФА наруши собствените си правила

Подадох жалбата, защото БФС открадна футбола от хората. Това обяви пред bTV Георги Градев, който се обърна към Спортния арбитражен съд в Лозана за казуса с европейската квалификация между България и Унгария. Двете федерации и УЕФА имат срок до края на работния ден на 9 ноември да изпратят своите становища по случая.

"Какво може да провокира един български гражданин, фен на футбола, играл футбол, работил за футбола – да иска да се отмени това решение на УЕФА и мачът да се състои в София с публика? Може би любовта към играта, може би желанието хората да посетят този мач. А, отделно от това, хората имат право да протестират" обяви Градев.

Адвокатът отказа да се ангажира с прогноза за съдебното решение. "Аз искам да провокирам и интереса на унгарската страна. Ако те заемат същата позиция, обжалването 100 процента ще има успех. УЕФА е нарушила собствените си правила, за да премести мача."

"Ако се стигне до отмяна на решението, контрата ще бъде основно в УЕФА, тъй като УЕФА се е подвела по нашата федерация.

Това решение следва да е обосновано и да база документи. Аз съм поискал в делото да ми се предоставят всички документи, които БФС е предоставил на УЕФА. След това ще ги предоставя на вас, за да направим всички общо една преценка дали БФС наистина е имал основание за тази промяна", завърши Градев.