на живо

Христо Стоичков: Искам да отида на стадион с 50 000 души и да слушам химна

Днешните национали да не се опитват да ни копират, призовава Камата

Христо Стоичков: Искам да отида на стадион с 50 000 души и да слушам химна

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за сайта на ФИФА. От световната футболна централа се допитаха до мнението му за националния ни тим и представянето му на турнира FIFA Series 2024, в който националите ни победиха в Баку Танзания с 1:0 и завършиха 1:1 срещу домакина Азербайджан.

"Винаги казвам на днешните национали да не се опитват да ни копират. Те трябва да намерят своя собствен път и това включва упорита работа и мислене.

Снимка: instagram.com/hristo8oficial/

Ако се опитат да ни копират, това само ще окаже натиск върху тях, а когато това се случи, нещата обикновено не се получават", обяви Камата, който има 37 гола в 83 мача за националния тим с националния екип.

 

 

 

"Опитвам се да им давам съвети, но само ако ме питат. Харесва им да са с мен и аз им показвам любовта, от която се нуждаят и която е толкова важна за тях“, каза още бившият селекционер на България.

"Оптимист съм и се надявам България да се класира отново на голям турнир. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да слушам националния химн на моята страна преди началото на мача.

Искам отново да изпитам тази емоция. Надявам се това да се случи скоро, но трябва да свършим много работа на масово ниво", добави Камата.

 

"Факт е, че става все по-трудно да се организират международни срещи, но FIFA Series ни ги предоставя. Става все по-трудно да се намерят големи отбори, които да играят, и тези турнири помагат на по-младите футболисти, като дават шанс да се учат. Поздравления от мен за ФИФА, които са положили много усилия", каза още Стоичков.

 

"България беше в международна изолация от дълго, дълго време, като последното участие на голям турнир беше през 2004 г. в Португалия.

Снимка: instagram.com/hristo8oficial/

Настоящите национални играчи и треньори обаче са решени да поправят това, както и Българският футболен съюз и легендите от 90-те години, вдъхвайки надежди, че по-добрите дни са точно зад ъгъла", припомниха от ФИФА.

"България страда вече много години", каза още Христо, наречен от световната централа "най-емблематичния представител на легендарното поколение".