на живо

Илиан Илиев: Беше тежко, трябваше да бием на всяка цена

С повече разговори ще даваме самочувствие, обясни селекционерът

След толкова време беше наистина изключително тежко психологически да изиграем този мач, тъй като трябваше да победим на всяка цена. Това обяви селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев след измъчената победа с 1:0 над Танзания.

"Получи се това, което прогнозирахме преди мача. Поздравления за усилията. Важно беше да победим. Получи се по трудния начин.

Има много резерви в самочувствието, когато държим топката. Няма време да работим, тъй като лагерите са къси. С повече разговори трябва да даваме самочувствие. Когато мачът не е в нашия контрол, всичко може да се случи.

Надяваме се, че най-после играчите ще се успокоят. И миналата година играхме срещу отбори, които мислихме, че ще победим протоколно. Това трупаше напрежение. Надявам се да спадне напрежението.

Някои играчи показаха умора. Може би ще направим промени за следващия мач, за да сме по-свежи, тъй като ще срещнем по-добър противник.

Изискваме малко повече, тъй като знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да контролираме повече мачовете. Не трябва да оставяме топката на противника. Знам, че африканските отбори обичат да държат топката, не че правят някакви страхотни неща с нея. Искаме да притесняваме повече противника", коментира Илиев.