на живо

Илиан Илиев остава треньор на два отбора!

Нов договор за селекционера на България

Lap.bg
 

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев ще продължи да съвместява този пост с треньорския в Черно море. 

От Българския футболен съюз съобщават, че специалистът е подписал споразумение за това, а договорът му остава в сила до 2026 г. 

Илиев е селекционер на България от 1 ноември 2023 г., като под негово ръководство "лъвовете" нямат загуба. България записа равенства с Унгария (2:2), Сърбия (2:2) и Азербайджан (1:1), както и успех над Танзания (1:0).

В същото време специалистът успя да изведе Черно море до второто място в първенството и на варненци им предстои участие в квалификациите за груповата фаза на Лигата на конференциите. Илиев е начело на тима от 2018 г. насам.

Снимка: Lap.bg

"Илиан Илиев подписа нов договор с Българския футболен съюз, който му позволява да продължи да съвместява работата си като национален селекционер и треньор на Черно море и след 1 юли. Контрактът с националния отбор остава до 2026 г. Новото споразумение бе парафирано преди утрешния приятелски мач със Словения в Любляна. 

Илиев застана начело на “лъвовете” на 1 ноември 2023 г., като под негово ръководство тимът изигра пет мача до момента, в които не е допуснал нито една загуба. Дебютът на селекционера бе в евроквалификацията с Унгария в София, завършила 2:2. Последваха двубои със Сърбия (2:2), Танзания (1:0), Азербайджан (1:1) и Румъния (0:0).

Снимка: Lap.bg