на живо

Имотът на дядо Стефан: От „червена“ трибуна до автоморга

Година по-късно - познат казус за феновете на ЦСКА в Бистрица

Имотът на дядо Стефан: От „червена“ трибуна до автоморга

Познат казус за феновете на ЦСКА преди визитата на ЦСКА 1948 в Бистрица. Отпуснатите 250 билета за гостуващата агитка са крайно недостатъчни. За разлика от предишния двубой обаче, този път "червените" привърженици няма да могат да използват като своя трибуна имота край стадиона на Стефан Тачев.

Преди година в знак на протест, че срещата ще се играе в Бистрица вместо на "Васил Левски", феновете на ЦСКА изпълниха заканата си и не заеха отредените места на стадион "Витоша". Повече от 1000 привърженици подкрепяха любимците си от близкия хълм. Те бяха допуснати в имота на дядо Стефан, а в знак на благодарност на следващия ден с доброволен труд възстановиха съборената при радостта при победния гол ограда. 

Този път обаче подобна възможност не съществува. Миналогодишната импровизирана трибуна вече изглежда по съвсем различен начин.

"Половината от имота съм го почти продал. Има и договор за продажба. Човекът си нанесе тук коли, за да си го ползва. Ако му влязат в имота, този път няма да е на мен, а ще е на него белята", разясни Стефан Тачев пред bTV.

"Свързаха се с мен, питаха ме какво е положението, може ли да влизат. Обясних им как стоят нещата. Те са идвали и са гледали. И са видели, че мястото е заето и не може да се влиза. Доколкото разбрах, вече са предупредени да не идват толкова много."

Дядо Стефан допълни, че от агитката в София ще дойдат 250 човека, които ще си купят билети и ще влязат на стадиона. "Оттам натам от провинцията не може да се гарантира колко хора ще дойдат, колко рейса... Човекът ми каза, че ще се обади да не идват много, защото няма място."

Тачев призова подобни срещи да не се играят на стадиона в Бистрица. "Тук става за феновете на Локомотив, но не и за по-големи мачове." Дядо Стефан все пак заяви, че има готовност да намери решение, ако отново част от феновете не успеят да подкрепят отбора си по трибуните.