на живо

Инджов пред bTV: С Ганчеви нямаме обща визия за ЦСКА

Прехвърлям моите акции безвъзмездно

Lap.bg

Юлиян Инджов повече няма да бъде част от управлението на ЦСКА. Бизнесменът предаде безвъзмездно своите акции от 38.1%, които държеше. Това се случи на Общото събрание на „армейците“.

Той говори специално за bTV, където посочи причините, поради които се оттегли от управлението на „червените“. Бившият вече ръководител отбеляза, че нямат обща визия за развитието на клуба със семейство Ганчеви. Той беше съакционер на столичани от 2015 година.

„Взехме това решение по взаимно съгласие. Понякога нямаме обща визия за развитието на клуба. Това е свързано и със строежа на стадион „Българска Армия“. Според мен стадионът трябва да се построи от държавата или от Общината, това не е обект, който е в центъра на София и трябва да се изгражда от частни лица, независимо дали е футболен клуб.

Снимка: Lap.bg

Разделям се с най-приятелски чувства с клуба. Той се развива прилично, не бих казал, че е така, както им се иска на феновете, но заради участието на семейство Ганчеви е в битката за първото място в първенството. Не, не сме имали никакви търкания със семейство Ганчеви. И от наша, и от тяхна страна, нямаме нито лоши чувства, нито лоши мисли. Напротив, помагаме си и в бъдеще“, допълни бизнесменът.

Прехвърлям моите акции безвъзмездно. Строежът на стадиона трябва да се случи, въпросът е по какъв път. Проблемът е много по-дълбок, това е държавна политика. Все още не съм разбрал да има частни стадиони в България, те са или общински, или държавни. Ако стане частен стадион, не знам тогава тези, които са с държавните трябва да се запитаме дали това не е държавна помощ? Държавата трябва да се грижи за спорта и да оказва такава помощ. Трябва всички да са равнопоставени.

Не знам кой застава на мое място, това решение на новото акционерно мнозинство“, завърши Инджов.