на живо

Искат от Наско да депозира акциите в касата (ВИДЕО)

Левски не е риалити шоу, ами футболен отбор, зоват фенове

Председателят на „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов призова мажоритарния собственик Наско Сираков да депозира притежаваните от него акции в касата и синият клуб да стане легитимният им пазител.

Костадинов заяви, че Левски не е риалити шоу, ами футболен отбор. Той призова феновете на стадиона да решат кое е правилното решение в този момент.

Снимка: Getty Images & LAP.BG

„Аз лично не мога да си позволя да коментирам действията на организираните фенове, още по-малко на всички такива. Аз говоря от свое име в момента. Ние доста вече пъти изразихме позиции и казвахме: нека тези, които лъжат и не казват истината, да позволят Левски да продължи по пътя, по който тръгна. Да напуснат, просто да не пречкат.

След като хората, които бяха обвинени, че лъжат – Ивайло Ивков и Станимир Стоилов доказаха, че не са лъжци. Този, който продължава да прави така, че те не могат да си вършат работата да направи единственото достойно, единственото правилно за Левски решение, просто да депозира притежаваните от него акции в касата на клуба и нашият клуб да бъде легитимен пазител на тези акции“, каза Костадинов.

„Не съм преброител. Не знам какви са съотношенията на акциите, които всеки един притежава. Да кажем, че залата беше разделена на две, което също показва, че този розов балон, в който живяхме почти цяла година, се спука окончателно. За съжаление, няма как да си затваряме очите.

Не е, защото ние като привърженици искаме да получаваме власт, средства, пари или каквото и да било. За нас има една единствена цел и тя е хората, които са доказали се във времето и са успешни, да им дадем възможност да работят в бъдеще“, добави той.

Снимка: Getty Images & LAP.BG

„Аз го казах и в средата на миналия месец - тези хора, които са на всеки мач на Герена, трябваше от първо лице да разберат за проблемите, които има в нашия клуб и в отбора. Проблеми, които смея да твърдя бяха прикривани умишлено чрез манипулативна информация в медиите. Едни планове за финансова стабилност и инвестиции.

Събрали сме се да обсъждаме един проект за увеличаването на капитала на едно дружество, за да може то да събира приходи отново от привържениците. Очевидно се налага ние отново да придобиваме акции на много по-високи цени. Явно финансова стабилност няма.

В същото време тези хора отказаха трансфери за шест милиона лева. Сега искат ние да платим такава сума или по-голяма, защото те провалиха сделки, които можеха да донесат тази финансова стабилност. Сега ние трябва да плащаме сметката.

Снимка: Lap.bg

Това е за пореден път. Това се случи 2020-а година, това се случи началото на 2022 с "Левски е вечен". Близо 10 милиона събраха привърженици. Така че тези приказки за светло бъдеще и финансова стабилност са неверни. В същото време хората, които работят и постигат нечувани успехи, са подложени на натиск и не им се осигуряват условията да работят. Проблемите са налице, има ги. Бъдещето ще покаже как ще бъдат решени".

"Надявам се, че ще се намери някакъв изход от тази ситуация и няма да се стига до неприятни неща. Нека хората, които са на стадиона, да решат съдбата на Левски, кого ще подкрепят. Аз вече отдавна си мисля, че твърде много се преекспонирахме пред медиите. Левски не е телевизионно риалити шоу.

Снимка: Getty Images & LAP.BG

Левски е футболен клуб с голяма посещаемост. Нека стадионът да реши кое е правилно за Левски и тези, които го държат в ръцете си, да вземат правилните решения. Това не се случва, правят грешки. Бъдещето ще покаже докъде ще доведе това", каза на излизане Димитър Костадинов, който е брат на Любо Младежа.