на живо

Ивков иска 3 заплати. От Левски твърдят, че не му дължат нищо

Потърпевш може да е лицензът на клуба

Lap.bg

Дължи ли Левски възнаграждения на бившия си изпълнителен директор Иво Ивков? Може ли това да спре отбора при взимането на лиценз за следващия футболен сезон? От клуба твърдят, че не е възможно. 

Вчера (6 март) стана ясно, че Ивков, който беше освободен от поста си през април 2023 г., е внесъл молба в лицензионната комисия към Българския футболен съюз във връзка с дължими от клуба възнаграждения в размер на 15 000 лв. 

Днес от Левски заявиха, че те оспорват желанието на бившия си изпълнителен директор да получи обезщетение и това не би застрашило покриването на изисквания по получаването на лиценз.

"ПФК Левски оспорва твърдените вземания. Клубът няма просрочени задължения към г-н Ивайло Ивков, доколкото претендираните вземания не са изискуеми, поради обстоятелството същите не са надлежно установени по основание и размер от надлежен орган, т.е. не са безспорни.

Снимка: Lap.bg

Относно твърдението на г-н Ивков, че не е претендирал за сумите, а е искал да подпише споразумение (неясно за какво) сме длъжни да публикуваме постъпилите в клуба покани от г-н Ивков, цитирани в молбата му до Лицензионната комисия на БФС, за да се установи истината, която е важна за всички левскари.

ПФК Левски ще отговори на Лицензионната комисия в дадения от нея срок относно подаденото искане от г-н Ивайло Ивков.
Само Левски!
От ръководството на ПФК Левски", се казва в съобщението.

С освобождаването на Ивков започнаха проблеми в клуба. След него напусна треньорът Станимир Стоилов, а привържениците държат отговорен за това собственикът Наско Сираков.