на живо

Издигнаха и Гонзо за президент на БФС

Клуб от Втора лига застана зад техническия директор

Lap.bg

Издигнаха кандидатурата и на Георги Иванов за президентския пост на БФС (Българския футболен съюз). Зад него преди изборния Конгрес на 15 март застава втородивизионният Добруджа.

Добричкият клуб е провел събрание, на което е взето решението. Писмото е пратено до БФС с нужната документация, а вероятно трябва да бъде заведено в деловодството в следващите дни.

Бившият централен нападател Георги Иванов е роден на 2 юли 1976 г. в Пловдив. Баща му Александър Иванов е легенда на местния Ботев.

Гонзо започва кариерата си в Локомотив Пловдив, но не след дълго е забелязан от Левски и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на "сините" Стефан Грозданов през 1997 г. Началото му не е особено убедително, но с течение на времето се доказва и се превръща в един от най-добрите нападатели в историята на "сините", както и рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА във Вечното дерби на българския футбол.

В България играе само за тези два отбора – Локомотив Пловдив и Левски, а има и доста опит зад граница с екипите на френския Рен, Самсунспор, Газиантепспор в турската Суперлига, както и за Риека (Хърватия).

След края на футболната си кариера най-напред започва треньорска дейност, а после е и директор на Левски, на Локомотив Пловдив и на Черно море. В последните две години е технически директор на БФС и отговорник за националните отбори.