live

Яфа от "Царско село": Наш треньор ме заплаши с убийство

Имаше 30 полицаи и никой не направи нищо, написа гамбиецът

Нападателят на "Царско село" Юсуфа Яфа разказа за скандала със собственика на клуба Стойне Манолов от мача срещу "Локомотив" София в последния кръг на първенството. Гамбиецът поиска да изпълни дузпа, когато бизнесменът нахлу и го принуди да напусне терена. Стигна се до физическа агресия.

В разказа си в социалните медии Яфа твърди, че извън показните кадри Манолов го е удрял още по-жестоко, а един от треньорите на тима го е заплашил с убийство.  

"Позиционирах топката, за да изпълня дузпата, и "капитанът" дойде отнякъде с желанието той да стори това. На тренировките, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.

Когато разбрах, че мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. Във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес.

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне, и затова исках да изпълня дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже: "Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб".

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който иска да изпълни дузпата и той (Стойне Манолов) ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата. Попитах го какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да те убия!".

В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата, и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно, отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!"