на живо

Янчев: Амбицирани сме да пишем история като Лудогорец (ВИДЕО)

Финалът е важен, но гоним и третото място в шампионата, каза наставникът на ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 излиза срещу Лудогорец във финала за Купата на България с амбиция да пише история подобно на утрешния си съперник. Това заяви треньорът на столичния тим Тодор Янчев преди сблъсъка за трофея - в сряда от 19:00 ч. на Националния стадион Васил Левски.

"Би било чудесно, ако напишем такава история като Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да вървим по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде.", каза Янчев.

Снимка: Lap.bg

"Мен не ме притесняват постигнатите резултати в последните мачове, в които не успяхме да извоюваме победата. Играхме срещу доста добри състави – Левски и Черно море. Знаем колко сериозни отбори са. Това е част от футбола. Гледаме реално на нещата. Не се самозалъгваме."

"Паралелно с финала за Купата, си гоним третото място. Утре е финалът, това е най-важният мач за нас. После си имаме цел в първенството - да завършим на третата позиция, която дава право на участие в евротурнирите. Нямаме наказани играчи, трайно контузените са Жека (Евгений Сердюк), Джонатан и Бидунга."

"Това е турнирен мач, който може да не завърши в 90 минути, така че се готвим за дузпи."

"Няма нищо ново, но това е част от футбола. Шест мача, нормално е. Нищо фрапантно не е станало за нашия отбор. Позицията ни в първенството е идеална, играем и финал. Нормални резултати, можехме да победим, но така се стекоха самите двубои. Не е притеснително."

Снимка: Lap.bg

"Най-важен е утрешният мач, а не какво е било преди два месеца. Резултатите ни срещу Лудогорец са положителни, но най–важно е бъдещето, а не да лежим на стари лаври. Ние сме амбицирани отново да покажем добра игра и добър резултат срещу тях."

"Няма нищо по-хубаво от това да се играе пред повече хора. Атмосферата е друга. Играли сме и аз, и Ивайло пред пълни трибуни. Няма нищо по-хубаво за един спектакъл, какъвто ни очаква, но ще видим утре."