на живо

Йешич заспал зад волана, преди 20 години губи дъщеря си в катастрофа

Карал е бързо и е било късно да спре и е влетял директно под камиона, пишат в Сърбия

Миодраг Йешич, бившият треньор на ЦСКА, който загина при ужасен пътен инцидент на пътя Рума-Ярак в Сърбия, е шофирал с несъобразена скорост и се подозира, че е заспал зад волана.

"Има съмнения, че инцидентът е станал, защото Йешич е заспал. Тъй като вероятно е карал по-бързо, вече е било късно да спре и е влетял директно под камиона", казва източник на в. Kurir и допълва:

"Шофьорът на камиона се е движил в собственото си платно и в един момент е забелязал автомобила да криволичи по главния път. Твърди се, че шофьорът на камиона се е опитал да избегне превозното средство, но не е успял. Водачът на тежкотоварния автомобил не е пострадал, нито е задържан".

По ирония на съдбата преди 20 години Миодраг губи 19-годишната си дъщеря в... автомобилна катастрофа.

"Всичко вървеше добре в бизнеса и спорта, но се случи нещо, което напълно ме разби. Едно телефонно обаждане промени всичко. Бившата ми съпруга ме информира, че дъщеря ни е претърпяла автомобилна катастрофа и аз веднага отлетях от Тунис за Белград. Страхувах да кацна в Сърбия от страх от лоши новини. Не можех да понеса факта, че дъщеря ми почина. Йелена дори нямаше драскотини след пътния инцидент. На място имаше екипи на Спешна помощ, които веднага са я откарали в Спешния център. На първите изследвания всичко беше наред, но лекарят, който се занимаваше с ултразвука в този ден, заспива и никой не смееше да го събуди. Така ми казаха. Йелена имаше вътрешен кръвоизлив и почина след няколко дни. Ако лекарят беше реагирал адекватно, тя щеше да остане жива, а беше само на 19 години", разказва преди години Йешич, цитиран от сръбския "Телеграф".

Фаталното събитие се случи преди 20 години, когато Йешич водеше отбора на "Сфаксиен".

От "Партизан" също изказаха съболезнования към близките на треньора.