на живо

Йордан Лечков пред bTV: Другите спортове се издържат от данъци (ВИДЕО)

Радвам се на успехите им, но би следвало да имат още по-добри резултати

Йордан Лечков пред bTV: Другите спортове се издържат от данъци (ВИДЕО)

Другите спортове се финансират от държавата и от нашите данъци, само футболът се финансира и издържа сам. Това заяви пред bTV Йордан Лечков в отговор на острите критики, които получи от федерациите по художествена гимнастика, борба и волейбол.

Вицепрезидентът на БФС си навлече гнева на своите колеги заради свое радио интервю. В "Спортното шоу на Дарик" той попита защо критиките са само към футболната ни централа, след като спортове като борба, волейбол, лека атлетика и художествена гимнастика също нямат успехи през последните години.

"Аз се радвам, че такъв дебат се заражда, но явно колегите не са следили внимателно моето интервю. Акцентирах върху промяна на законодателството за спорта като цяло. Това казах - че другите спортове се финансират от държавата и от данъците, докато футболът се финансира и издържа сам."

"Вместо да обединим усилия, да отидем при министъра на финансите, министъра на спорта или при премиера да говорим и да искаме да разговаряме за законодателството в спорта, ние се хващаме за някакви неразбрани думи."

"Ще цитирам Иван Вуцов, лека му пръст - преди да се обединим, дайте да се разграничим. Дано разберат това уточняване от моята уста. С най-добри чувства съм го казал. Не искам да разграничавам спортовете. Който разбрал, разбрал."

"Радвам се на успехите на другите спортове. Би следвало да имаме и по-големи успехи, защото от футбола се иска едва ли не класирането да е като на САЩ 94, а другите спортове също са имали много по-големи резултати."