на живо

Камата: Вярвам на Илиан, да не критикуваме (ВИДЕО)

Нашите деца трябва да играят на голямо първенство, смята Христо Стоичков

Камата: Вярвам на Илиан, да не критикуваме (ВИДЕО)

Христо Стоичков отказа да коментира промените в БФС, но изрази оптимизъм за бъдещето на националния отбор. "Откакто съм излязъл оттук - от националния отбор през 2010 година, не съм давал никакво мнение какво става в българския футбол, накъде ще върви. Има си делегати, отбори, футболисти. 

Естествено, че съм настроен положително - имах разговори повече от 2 часа с представители на ФИФА, дадох своето мнение. Винаги съм бил оптимист. Нашите деца трябва да играят на голямо първенство. Да се надяваме, че самите футболисти ще го покажат.

Да се надяваме, че младите ще намерят собствения си път - да излязат в чужбина, да играят в големи отбори. Резултатите идват, когато играеш в големи отбори. Както беше навремето с нас - бяхме водещи фигури. Имахме един стратег, който успя да обедини всички и никога не сме се деляли.

Вярвам, че Илиан Илиев ще направи всичко възможно да даде този шанс на младите футболисти. Естествено, младото поколение на Сашо Димитров трябва да върви в правилна посока. Да дадат тези футболисти, които да бъдат полезни за първия отбор.

Но не чакайте само от треньорите. Самият футболист трябва да бъде готов в големите битки, иначе не става. Радостен съм, че Илиан успя още от първите дни да даде някакъв стимул на самите футболисти да покажат, че имат качества.

Трудно е да играем контроли с големите отбори, както беше навремето. Сега всеки критикува защо нямаме големи съперници. ФИФА направи един турнир, който е за млади футболисти. Нека не избързваме с критиките - това са мачове, в които младите футболисти трупат самочувствие и опит. Клубното ниво е съвсем различно, там не искам да се бъркам", коментира Стоичков в Пловдив.