на живо

Караиванов за Кръстаич: Да го освободят, подобен екземпляр не бях срещал

Няма правомощия да дава оценка на първенството ни, беснее президентът на футболната лига

Караиванов за Кръстаич: Да го освободят, подобен екземпляр не бях срещал
 

Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов отговори гневно на националния селекционер Младен Кръстаич. По-рано днес, на пресконференцията си преди контролата с Албания, сърбинът критикува, че по родните терени играят твърде много чужденци.

Караиванов поиска незабавното освобождаване на Кръстаич.

Снимка: Lap.bg

"Договорът на Младен Кръстаич като национален селекционер на България трябва да бъде прекратен веднага след тази пресконференция. Той няма нито реални, нито морални правомощия да дава оценка на футболното първенство на нашата страна. Мога да го уверя, че, по редица критерии, нивото на Първа лига е по-високо от това в Сърбия и Хърватия, които служителят на БФС ни дава за пример."

"Вместо да си подаде оставката, след позорната загуба от Литва в събота в центъра на София, днес Кръстаич реши да "закрива българското първенство" от Албания. Балканска война... Колко чужденци ще играят в отборите на ЦСКА, Левски, Лудогорец или Ботев Враца, няма как да се решава от човек, който през последните месеци с всеки мач ни убеждаваше, че не разбира нищо от футбол. Националният ни отбор никога не е играл толкова слабо и объркано, изборът на титулярен състав, тактика и смени никога не са били толкова пародийни. Жалко за момчетата, които са в безизходица.", заяви Караиванов, цитиран от официалния сайт на Футболната лига.

"В професионалния футбол у нас има картотекирани 711 професионални футболисти, от които 511 в клубове в Първа лига. Броят на чужденците е 180 за Първа и 36 за Втора лига или около 30 процента от всички играчи, без да броим играчите с аматьорски договор във Втора лига. Проблем на нашите момчета е да се преборят за титулярните си места. Клубният футбол на Стария континент отдавна не се дели на "местни и чужденци". Човекът, който полага неистови усилия да закрие националния ни отбор, днес ни заплаши, че има опасност да закрием първенството."

"Имам много приятели сърби, включително и във футбола, с които съм работил заедно. Подобен екземпляр не бях срещал. Като президент на БПФЛ очаквам реакция на Борислав Михайлов и ИК на БФС и освобождаването на Кръстаич, каквото е и желанието на цялата футболна общественост у нас и феновете на футбола.", завърши той.

Снимка: Lap.bg