на живо

Кирил Десподов ще учи в НСА

Тук са завършили едни от най-великите спортисти на България, признателен е Футболист №1 на България

Кирил Десподов ще учи в НСА
 

Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия. Футболист №1 на България посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи. Очаквано, Десподов избра специалността "Футбол" към факултет "Спорт", с която се придобива професионална квалификация за треньор.

"Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения“, сподели четирикратният футболист №1 на страната.

Десподов е капитан на националния ни отбор, а като нападател на гръцкия гранд ПАОК бе обявен за голмайстор за сезон 2023/24 на гръцкото първенство.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже, пишат от спортната академия.