на живо

Кмет спря парите на "Миньор" Перник след невиждан бой

Двама са в болница, над 15 коли да изпотрошени

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че закрива финансирането на футболния „Миньор“. Това се случи час след масовия бой на стадион "Миньор" между агитките на домакините и гостуващия "Берое" от Стара Загора. Има ранени в болница, информира ZaPernik.com.

"Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб "Миньор" (с агитка). Хората не плащат данъци, за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник, с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка", написа Владимиров във Facebook.

Пред изданието, градоначалникът заяви, че с данъците на хората ще продължат да се финансират детските спортни школи и други спортове, не и "Миньор".

Баталните сцени белязаха двубоя от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между "Миньор" и Берое. Гостите спечелиха с 2:0. Между двете агитки прелитаха различни предмети - камъни, бутилки, сигнални ракети...

В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости. Стигна се до сбиване, като вследствие двама запалянковци от Стара Загора бяха откарани в болница.

Били са изпотрошени най-малко и 15 автомобила на заралии, пристигнали за мача. Привържениците на домакините са се възползвали от по-ранното си излизане от стадиона и са нападнали колите.

Привържениците на перничани отговориха на кмета със статус в социалните мрежи.

"Господин кмет, наш съгражданин и признаваме добре работещ особено сравнявайки го предишните такива. Не е добре човек да си повярва и да се мисли за последна инстанция! Както казва един култов персонаж Шишо Бакшишо _ животът е радост и тъга! Днес си тук, утре те няма, такъв е животът!

"Миньор" Перник е емблемата на този град! Не можете да казвате че сте кмет на всички перничани и в същото време, да раздавате някакви парични потоци и да лишавате по ваше настроение. Да манипулирате и използвате мн...то тъпанари, повярвали в краля Слънце. В тоя живот всичко се връща! Ние помним като слонове! И повярвайте не сме малко!

п.п. А имахме толкова вяра във Вас ! Но какво да очакваш от наследник на номенклатурата отгледан да не работи", написаха феновете на "чуковете" в групата "Миньорци Перник".