на живо

Кметът на Бистрица: Мачът е рисков

Моля, да вземете решение гласи още писмото на Самуил Попов

Lap.bg

Кметът на село Бистрица Самуил Попов се обърна към Борислав Михайлов относно мача от Първа лига между ЦСКА 1948 и ЦСКА, който трябва да се изиграе в неделя (12 март). Той изпрати писмо до президента на БФС, в което призовава длъжностите лица да определят дали срещата може да бъде преместена на Националния стадион „Васил Левски“, тъй като е определяна за рискова.

В началото на седмциата предстоящият двубой предизвика полемики, а от „Трибуна Сектор Г“ пожелаха той да бъде преместен от стадион „Витоша“. Само преди ден от футболната централа отказаха мачът да бъде преместен, след като поясниха, че не го смятат за рисков.

Ето какво пише в писмото на кмета на Бистрица, което е изпратено още до директора на СДВР-София, Столична община „Дирекция сигурност“ и кмета на район Панчарево:

ОТНОСНО: Предприемане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и сигурност на територията на село Бистрица, във връзка с провеждане на футболната среща на 12.03.2023 между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА София.

Уважаеми господин президент,

Цитираната по-горе футболна среща ще се проведе на стадиона в село Бистрица, който е с недостатъчен капацитет да приеме повече от 300 фенове на гостуващия отбор. Считам това за изключително рисковано за обществения ред и сигурност, в случай че многобройните желаещи да присъстват на мача фенове бъдат допуснати на стадиона.

Моля, като отговорни длъжности лица да определите дали мача е рисков и да вземете решение съгласно чл. 30 от Правилника на БФС за 2022-2023 г. , за провеждане на срещата на Националния стадион „Васил Левски“.

Малка подробност е, че в писмото грешно е цитиран члена от правилника, който регламентира тези казуси, като той е член 29, докато член 30 решава нещата свързани с отбори, на които е наложено наказание лишаване от домакинство.