на живо

Кметът на Пловдив: Стадионите на "Ботев" и "Локомотив" ще ни потопят

Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат, каза Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че Общината няма да издържи, ако продължи да налива пари в стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Пловдив и поиска оставката на Здравко Димитров като кмет, а днес той хвърли оставка, но като член на политическата партия.

Димитров ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева и ще търси решение на среща с феновете.

„За стадионите. Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за стадионите - 25 милиона. Г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. И за едните, и за другите.

Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти", каза Димитров.

"Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще потопим общината по този начин. Абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно. Дори направих разсрочване за 3 години като предложение.

При тази ситуация не виждам, няма как. Обаждат ми се и други провдивчани. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко“, допълни кметът.

По неговите думи трябват 6 милиона, за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". "Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението. Имаше и вариант за стадион "Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион", каза Димитров.