на живо

Кокала посочи кое е "малко странно и жалко" в родния футбол

Емил Велев говори преди съботното дерби

Малко странно и жалко е, че Лудогорец доминира, а грандовете Левски и ЦСКА се борят за второто място и участие в евротурнирите. Мнението е на "синята" легенда Емил Велев.

Последният, извеждал тима от "Герена" до шампионската титла, даде интервю за "Дарик" преди съботното Вечно дерби.

"Това е действителността и в момента това е реалността. Виждаме тотално превъзходство на Лудогорец, а другите отбори надолу се борят за второто място и за участие в Европа, което е малко странно и жалко, тъй като Левски и ЦСКА имат най-големите публики в България, а и винаги това ще бъде най-интригуващото дерби, което може да има в България.", започна Кокала.

Снимка: Lap.bg

"Всеки мач, всяко дерби е за себе си. Започва ново, това ще бъде в събота. Не може да се предвиди как ще изглеждат нещата. Видяхме в началото на мача в предишното дерби Левски беше по-добрия отбор, изпусна ситуации. През второто полувреме сгрешиха фатално и за това загубиха, не че ЦСКА е бил по-добър от тях. Това го отдавам на напрежението, което има винаги в тези дербита. Целите на ЦСКА ги знаем - искаха да са шампиони, но няма как да станат шампиони вече, докато Левски в момента е на доста незавидна позиция, на 5-ото място и се явява като мач-финал всеки един мач, всяка една среща, което означава, че в дербито трябва да се играе за победа, за три точки."

"Спомням си навремето, когато бихме ЦСКА 7 пъти подред, това бе 80-те години, винаги излизаш в следващото дерби с много по-голямо самочувствие, без страх, като си убеден и уверен, че ще победиш в дербито. Но тогава бяха много по-малко мачовете. Може би в една година се играеха две дербита, нали ако изключим и някой финал или полуфинал за Купата на България, когато се играеха тези срещи. Но сега виждаме, че те са много по-често и може би трябва да са свикнали един спрямо друг тези отбори. Но пак не се знае какво ще се случи в това ново дерби.", продължи Велев.

"Видя се, особено във вторите полувремена, падаха повече физически футболистите на Левски. Не знам защо се случва така. Може би трябва да се пита треньорското ръководство. Но това се забелязваше още на мача със Славия, домакинския на “Герена”, след това в Разград, дербито с ЦСКА, така че това е поредица от мачове, където това нещо се забелязва, а и може би доста сериозната ротация на вратарския пост, която беше. Пламен Андреев пази със Славия, с Лудогорец, после Андонов, сега пак ще пази Пламен, като междувременно пази домакинската победа срещу Берое. Тогава, когато много често се сменят вратарите, не е здравословно. Те самите се чувстват неуверени."

Снимка: Lap.bg