на живо

Конгресът на БФС: На живо в YouTube и без тъмни стаички

Делегатите от провинцията ще бъдат настанени в хотел на разноски на централата

Конгресът на БФС: На живо в YouTube и без тъмни стаички

Конгресът на БФС на 15 март ще се излъчва на живо в YouTube, а гласуването няма да се извършва в тъмни стаички, за да се избегне заснемането на бюлетините от страна на делегатите. Това стана ясно след инструктажа, проведен на кандидатите за президентския пост от изпълнителния директор на централата Антон Попов.

На базата в Бояна се явиха шестима претенденти или техни представители. Отсъстваше човек от екипа на Георги Иванов-Гонзо.

Един от кандидатите - Георги Захариев, разкри, че всеки от кандидатите ще има на разположение по 5 минути за изказване. "Предвижда се да има стрийм на живо в YouTube, ако не - видео и аудиовръзка със случващото се вътре. Всички кандидати са против тъмни стаички. Предложихме да има ниски заграждения от картон, но фигурата на човека, който гласува, да е видима. Целта е да няма снимане с телефон и отчитане на гласовете", обясни той.

Не е ясно дали предложението ще бъде прието. "Решение няма, трябва да се види колко ще струва и дали ще има време да бъдат изработени картоните. Предложихме средствата да се съберат от кандидатите."

Неговият конкурент - Манол Иванов, реагира остро срещу факта, че делегатите от провинцията ще бъдат настанявани на разноски на БФС в хотела, където ще се проведе самият конгрес. "За мен това не е демократично. По-нормално е всеки делегат да си намери хотел в София и после изпраща фактурата, а по-нататък БФС да я покрие. Някои ще останат по две нощувки и ще отидат едни сериозни пари, които могат да бъдат използвани за детския футбол".

Петьо Костадинов пък уточни, че тонът на инструктажа е бил добър. "Знаете много добре, че предложих да се излъчва аудио и видео. Ще е добро решение да се стриймва в сайта на футболния съюз. Пак има някаква версия, но тя не е вярната версия. Публиката трябва да вижда това, което се случва, а не след това да им се разказват небивалици какво е било вътре в залата."