на живо

Костов към феновете: Не събличайте играчите, а ги обичайте (ВИДЕО)

Готови сме да прекъснем серията от загуби, заяви треньорът на Левски

Костов към феновете: Не събличайте играчите, а ги обичайте (ВИДЕО)

"Не събличайте играчите, а ги обичайте". Такъв апел отправи към феновете на Левски треньорът Николай Костов преди домакинството на Берое от 30-ия кръг в Първа лига.

Левски е в серия от три загуби, а в разочарованието си от поражението с 1:3 от Черно море, ядосан фен на "сините" опита да съблече бразилския защитник Цунами. Впоследствие привържениците от сектор "Б" обявиха бойкот на мачовете.

Снимка: Lap.bg

Костов обаче изрази увереност, че столичният гранд ще се върне към победите.

"Цунами е голям мъжкар. Даже не съм говорил по този повод с него. Беше разчувстван след този момент в съблекалнята с Черно море, но вече го е преодолял. Имаме нужда от участие в Европа, за да осветим нашите играчи. Не знам дали ще се случи това. Надявам се в оставащите мачове да променим нещата в наша полза. Една от най-големите причини е физиката. Налагаме едно темпо на игра, с което целим да изморяваме противника, но понякога ние се изморяваме. Има и такива футболисти, които се изтощиха от количеството мачове, които изиграха.", заяви наставникът на Левски на официалната си пресконференция.

Снимка: Lap.bg

"Възстановихме Фабио Лима, но няма как да започне мача, защото не е готов за титуляр все още. Иван Андонов не е бил никога твърд титуляр, но в последните два мача му дадохме възможност да го видим. Дадохме почивка на Пламен (Андреев) след петте гола от Лудогорец, но вече е време да се завърне на титулярната си позиция."

"Готови сме да прекъснем серията от загуби. Футболистите са в добро настроение и вярвам, че ще успеем. Винаги е имало напрежение. В такава тежка ситуация кадрово не сме били. Играем с нарушен баланс в повечето мачове, и то най-вече в големите такива. От ръководството на клуба винаги съм усещал подкрепа – най-вече от Сираков, Боримиров, Йовов, които вярват в мен и работата, която вършим. За феновете – не на всеки се харесва Костов, но Костов не играе за себе си. Знам своята отговорност и вярвам в моите играчи и това, което правим. Просто им е малка бройката."

Снимка: Lap.bg

"Разбрах, че ще има бойкот в сектор "Б". Играчите ни са прекрасни и имат сега нужда от почитателите ни. Имат нужда не да ги събличат, а да ги обичат. Не им е лесно на тях. Те са чувствителни живи същества. Поел съм отговорността веднъж, два пъти, три пъти. Умея да го правя това. Имахме уникална подкрепа досега. Случи се така, че загубихме тези мачове и доверието отслабва. На Балканите винаги е така. Преживяваме нещата малко повече от нужното."

Снимка: Lap.bg

"Ние сме свикнали да падаме и да се изправяме, случи се и в първия полусезон, но понякога ни идва в повече, когато критиките са неоснователни. Ако навлезем в детайли, с ЦСКА изиграхме много слаб мач, имахме обективни причини, но не бива да се оправдаваме. Изиграхме второ слабо полувреме със Славия, с Лудогорец. Работим с екип и се срещаме ежедневно и разясняваме тези моменти. Вярвам, че ще излезем от тази ситуация и през следващия сезон Левски ще бъде много различен отбор.", коментира още Костов.