на живо

Костов: За разлика от ЦСКА и Лудогорец, ние използваме българи

"Поемам цялата отговорност за Иван Андонов", заяви треньорът на Левски

Костов: За разлика от ЦСКА и Лудогорец, ние използваме българи

Треньорът на Левски Николай Костов заяви, че няма търпение да говори за футбол с наставника на следващия съперник на "сините" Черно Море и национален селекционер на България - Илиан Илиев. 

Той подчерта, че неговият тим има принос за развитието на "лъвовете", тъй като използва българи в състава си и не пропусна да "захапе" съперниците си.

"Не мисля за Илиан Илиев, а за противодействието, което моят отбор може да даде на Черно море. С него се уважаваме. Нямам търпение да разговаряме на тема футбол с него. Има какво да си кажем. В нашия отбор винаги има български футболисти, за разлика от ЦСКА и Лудогорец. Развиваме си играчите от школата, което е в интерес на Илиан Илиев и на българския футбол", заяви Костов.

Левски гостува на Черно море на 13 април. Мачът е първи за "сините" след загубата от ЦСКА с 0:2.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че психическото състояние няма как да е добре след тези загуби. Трябва да се отърсим. Колкото по-бързо излезем, толкова по-добре. Знаем стойността на този мач. Ще търсим победа, за да подобрим физическото състояние. Имаме контузени основни играчи", заяви Костов и добави:

"Винаги когато губиш, настъпва игрова криза. Не намерихме играта си в последните 90 минути и то срещу ЦСКА. Точно тези, които очаквахме да не се поддадат на напрежението, точно те се поддадоха".

Снимка: Lap.bg

Треньорът заяви, че поема отговорност за грешките на 20-годишния вратар Иван Андонов, който дебютира за Левски именно в дербито.

"Иван Андонов е най-вероятно да бъде и утре вратар. Ще е неправилно, ако го сменим след първата и единствена грешка, която е допуснал. Поемам цялата отговорност, не вината за това, което се случи с Иван", каза Костов.