на живо

Крачка назад: Скравена оттегли жалбата срещу Гонзо

Остава възражението на друг клуб

Крачка назад: Скравена оттегли жалбата срещу Гонзо

Клубът от Западна подгрупа на Областна група "София" - Скравена, оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов - Гонзо за президент на Българския футболен съюз.

Това стана ясно от публикация в страницата на тима в социалните мрежи. Решението на Управителния съвет е единодушно, като още в петък (12 април) жалбата е оттеглена.

"След проведена среща между членовете на управителния съвет на ФК Скравена по повод възникналите разногласия в отбора с подадената жалба от президента на клуба г-н Петков за оспорване легитимността за избор на президент на БФС беше взето единодушно решение жалбата да бъде оттеглена.

На 12.04.2024 взетото решение вече е факт.

ФК Скравена пожелава успех на новоизбраното ръководство на БФС!", се казва в съобщението.

Скравена беше първият клуб, който обжалва избирането на Иванов за президент на БФС на 15 март. Тогава той изпревари по гласове Димитър Бербатов, за да наследи поста от Борислав Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Оказа се обаче, че решението да се подаде жалба е било еднолично на президента на клуба Петко Петков. От Управителния съвет се разграничиха от него и настана раздор в управлението. 

Иванов ще трябва да изчака още, за да може да управлява легитимно заедно с Изпълнителния си комитет. Към него има жалба от друг клуб -  ФК Балкан-1952 Варвара. Именно той издигна един от претендентите за президентския пост - Георги Градев.