на живо

Кралев: Ако мачът не се беше играл, щеше да има само санкции (ВИДЕО)

Бившият спортен министър разкритикува настоящия заради кръвопролитията

Кралев: Ако мачът не се беше играл, щеше да има само санкции (ВИДЕО)
 

Бившият спортен министър Красен Кралев разкритикува настоящия - Димитър Илиев, заявявайки, че е трябвало да даде правилен съвет, за да бъдат избегнати ексцесиите на протеста преди България - Унгария.

Кралев каза, че ако евроквалификацията не се бе играла, за БФС е щяло да има само санкции. Имало е и вариант срещата да се проведе извън страната.

Снимка: Lap.bg

"Трябваше МВР и БФС да кажат ясно пред обществеността каква информация са имали за извършване на погроми на стадиона, което би застрашило човешки животи. Те имат агенти във всяка агитка. Кой е организаторът, след като всички фенклубове отрекоха да носят вина. Има уволнен човек, който носи отговорност за провеждане на срещата."

"Обществеността е трябвало да знае защо се налага такава организация. Второ – защо се разреши протестът там – кметът е дал разрешение. Да разрешиш всички агитки да се съберат на едно място не е разумно. Едно е политически протест, друго е когато тежки ултраси и агресивни елементи ги събереш на едно място. Трябва да се изясни това.“, коментира Кралев в предаването "Лице в лице".

"Ако не се беше играл мачът, щеше да има само санкции. Можеше да се проведе в друга страна. Спортният министър е трябвало да даде правилен съвет, за да се избегне кръвопролитието.“

Снимка: Lap.bg

"Напрежението във футболните среди достигна връхната си точка. Категорично не одобрявам никаква форма на насилие, още повече да се влиза в битки с органите на реда. Да се влиза в ръкопашен бой с полицията, това наистина е извън рамките на нормалното човешко възприятие. Проблемът вече става политически - виждаме, че безредиците нарушават сигурността на гражданите."