на живо

Кръстаич: Ако в първенството не играят българи, по-добре да го закрием

Селекционерът отрече да е същината на проблема в родния футбол

Кръстаич: Ако в първенството не играят българи, по-добре да го закрием
 

"Младен Кръстаич не е същината на проблема на българския футбол." Думите са на самия селекционер на националния отбор, който не показа намерение да подава оставка след срамната домакинска загуба с 0:2 от Литва.

Сръбският треньор даде официалната си пресконференция преди утрешната контрола с Албания в Тирана.

Снимка: Lap.bg

"Имахме малко време да се оправим от шока. Работихме тия два дни да възстановим отбора, да се отърсят играчите, да ги вдигнем психически. Не сме тренирали, а просто сме гледали видео на противника. Ние в крайна сметка не сме на война, това е просто футбол."

Попитан дали остава треньор на България въпреки публикациите в медиите и информации, че предстои да бъде уволнен, той каза: "Дали бъдещето ми е свързано с България? Аз съм тук, както виждате. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата да бъдат подкрепени.", започна Кръстаич.

"И друг път съм бил в други такива тежки моменти. Но ако не се вдигнете, значи нямате характер. И друг път съм се вдигал. Нормално. Ние на балканите сме хора на крайностите – или ги вдигаме до небето, или ги закопаваме в земята. Напрежението нека да бъде върху мен."

Снимка: Lap.bg

След това беше попитан дали има подкрепа от играчите. На което той отвърна: "За мене най-важната подкрепа е тази на футболистите и те са лакмуса за работата на един треньор. Добре работя с техническия директор на БФС Георги Иванов и мисля, че имаме еднаква визия за българския футбол. Спортният сектор във федерацията е важен. Бил съм футболист, знам какво е да се говори и добро и лошо. Няма никакви интриги , от първия ден сме открити и си говорим всичко в очите."