на живо

Кръстаич: Изненадахме цяла Европа

Кирил Десподов ще е капитан на националния отбор

Новият национален селекционер Младен Кърстаич е доволен от показаното от националите по време на лагера в Разград преди последните два мача от групата ни в Лигата на нациите.

"Лъвовете" утре приемат Гибралтар в 21.45 часа. В понеделник пък българите ще гостуват на Република Северна Македония.

Кърстаич беше назначен през юли на поста след оставката на Ясен Петров след 2:5 от Грузия в Разград.

"Четири-пет дни сме заедно, атмосферата е страхотна! Всички футболисти са здрави. Не деля футболисти на дебютанти или такива, които са играли - всеки футболист с български паспорт, е добре дошъл. Няма бивши, тези в списъка, са най-добрите в момента. Не съм човек, който говори за предишните мачове", коментира сърбинът.

"Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни поддръжката на публиката. Не търсим алиби в случай на неуспех. Имам трима вратари, които са много добри. Кирил Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме място в групата - футболистите го знаят."

"Не мислим за изпадане, никога не съм разсъждавал така. Цел №1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните пет дни. Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам.

Като треньор се старая да правя така, че футболистите да максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява играчът да дава своя максимум. Имам и аз своите граници, естествено. Много големи патриоти са футболистите!

Винаги съм разсъждавал - ако отида в Шалке и не съм фен на Шалке, какво правя там? Следя всички първенства, но фокусът е върху българското първенство. "Лудогорец" за мен е най-класният отбор в българското първенство, но пет отбора се борят за първото място. Апелирам българските клубове да използват повече български футболисти", заяви Младен Кръстаич в Разград.