на живо

Кръстаич: Смених 10 от старите играчи на България

Правим отбор, който ще играе в следващите десет години, коментира в Сърбия треньорът на националите

Lap.bg

"Никой не иска да му се падне Сърбия в група, защото играе добър футбол. 80% от сегашния състав бе формиран при мен, след като започнахме подмладяване. Този начин на работа налагам и в България, където смених 10 от старите играчи. Вкарахме свежа кръв, нещо, което продължи и Пикси Стойкович в Сърбия.

Колкото е хубаво, толкова е и лошо, че познавам сръбските национали. Зная каква е класата им", казва в интервю за сайта на сръбската футболна централа националният селекционер на България Младен Кръстаич.

При жребия за квалификациите за Евро 2024 България попадна в поток със западната ни съседка, Унгария, Черна гора и Литва. Така Кръстаич ще трябва да се изправи срещу родната Сърбия, която води на световното в Русия през 2018 г.

"Групата е много атрактивна. Унгария е водач, играе хубав футбол, но за мен Сърбия е фаворит номер едно. Черна гора е винаги неудобен съперник. Литва може да обърка сметките. Ние формираме млад и амбициозен отбор в България и вярвам, че момчетата ще дадат своя максимум. Но наистина не е реално да говорим толкова напред във времето. Мачовете започват чак през март догодина.

Сами знаете къде се намира България в последното десетилетие, но ние правим отбор, който ще играе в следващите десет години. И пак казвам, Сърбия е фаворит номер едно, а всички останали ще се борим", казва още Кръстаич.