на живо

Крушарски покани кандидатите за БФС на "едни Боянски ливади"

Собственикът на Локо Пд не е оптимист за конгрес на 15 март

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски не е оптимист за провеждането на изборния Конгрес на централата, насрочен за 15 март.

Вместо това собственикът на Локо Пд призова всички, желаещи да управляват, да се съберат на "едни Боянски ливади", за да излъчат ръководител.

Снимка: Lap.bg

"Според мен конгрес няма да има. Процедурите, които вървят, ще продължат вероятно около година. Върти ми се в главата една може би полезна идея – да поканя всички кандидати на едни Боянски ливади. Да седнем, да си поговорим и да видим кой какво мисли, както го правим в Локомотив. Дай Боже, може би и да се спрем върху една личност, която да побутнем и да тръгнат нещата. С боричкане няма да стигнем далеч. Използвам тази трибуна и ги каня. Ако намерим допирни точки, да се обединим около една фигура. Всички говорим за нещо, обаче никой не го е виждал", коментира бизнесменът.

"Проблемите се решават по един начин – с ред и порядък. Футболът не е по-различен от едно предприятие. Той трябва да се управлява правилно. Първата ми задача ще бъде да огледам екипа и да преценя дали той може да работи. Трябва да се изберат точните позиции, защото в БФС вече има хора, които са влезли в проблемите. Те просто трябва да се управляват правилно. Първата сбирка ще бъде със зоналните съвети. Ще им представя моята визия и който може да работи, да си вдига ръката и да почва да бачка. Който не може, да си тръгва с бърза скорост"

"Най-важното нещо са детско-юношеските школи (ДЮШ). От всички кандидати кой и какво е направил? Мога да кажа за себе си. В Локомотив първото нещо, което направих, е да вкарам ред в ДЮШ. Родителите знаят, че не могат да присъстват на тренировките. Правя две игрища, които ще бъдат готови напролет. Направена е поливна система и остава затревяване. От Локомотив започват да излизат кадри и това ще го видите скоро. Ще завърша ДЮШ със сигурност, независимо дали като президент на БФС, или като съсобственик на Локомотив"

"Друго важно нещо е съдийството. За да се подготви за тежка битка, на един съдия му трябва време. Защо трябва да му сервирам, че утре ще свири Левски – ЦСКА? По-добре му кажи един месец предварително, за да може той да се подготви. Ще застана твърдо зад съдиите и ще ги защитавам от тези, които искат да им влияят. Ако има такива опити и ако съдията е съвестен, аз лично ще спра това“

Снимка: Lap.bg

"Мога да гарантирам, че националният отбор ще промени облика си още на втората година. Материал има, но трябва да се подбере и този, който води националния отбор, се нуждае от сигурност. Той трябва да бъде човекът, който гради цялата пирамида. По неговата методика трябва да се готвят всички юношески отбори. Това са трите неща, които са най-важни за мен и са лесни за направа“

"Крайно време е да се изгради и национален стадион. В Аржентина направиха едно бижу в най-голямата криза в страната. 100 или 200 милиона за една държава са никакви пари. Крайно време е някой да започне да ръчка и да бута, за да се стигне до края. Другата тема е разговорите с държавата. Започваме една инициатива, която е изпратена до всички клубове от „А“ и „Б“ група. Това е инициатива за отделяне на част от данъците, които влизат в държавата от хазартния бизнес, да се разпределят във футбола. Ако това се направи, на аматьорските отбори ще бъдат гарантирани бюджетите за една година. В аматьорските групи е нужно държавно подпомагане. За тези теми само се говори, а никой не ги гони“

"Аз съм колективен играч и приемам критиките. Ние, като хора, ставаме агресивни от такива неща. Аз обаче не се притеснявам. Няма да ламтя, няма да не слушам, а ще преценявам. Обещавам и това, че за една година ще подготвя човек, който да ме смени, ако утре изчезна. Някой трябва да продължи каузата"

Снимка: Lap.bg

"Имам разговори с клубовете. Обяснявам им какво ще направя. На конгреса ще изляза, ще си представя програмата и който застане зад мен, да гласува. Аз не обещавам светло бъдеще, а ред и порядък. Говоря с клубовете по теми, които знам, че са болезнени за тях. Знам какви са проблемите и няма какво да ги убеждавам. Аз ще помагам да решаваме проблемите. Един от тях е законът за спорта. Има юристи и финансисти, които ще подготвят тези неща и ще ги тропнем на масата"

"Аз съм на 67 години и си подготвям човек за заместник в Локомотив. Както е по закон, ще прехвърля акциите на него.", завърши Крушарски.