на живо

Лъчо Танев: ЦСКА – Левски покрива стандартите на Втора лига на Испания

Поздравление за Григор Димитров, много силен мач, щастлив е футболният агент

Лъчо Танев: ЦСКА – Левски покрива стандартите на Втора лига на Испания
 

"Моята оценка за дербито ЦСКА - Левски (1:1) е, че е имало по-слаби мачове, особено в последните години. Динамика и заряд винаги има, класата не е достатъчна. Левски с една идея по-добре търсеше футбола. ЦСКА играе по-директен футбол, не е откритие. Може би мачът с Локо Пловдив подведе общността. Това беше различен мач. Винаги имам повече очаквания, но явно това са възможностите на двата отбора на този етап“, продължи той.

За мен дербито се намира във Втора дивизия на Испания, според стандартите там. Добри отбори от Втора лига. Това е седмата по сила лига в света. Не е обидно да си силен отбор във Втора лига на Испания“, коментира футболният агент Лъчезар Танев в интервю за "Дарик радио". На 1 октомври бившият национал и играч на ЦСКА навърши 60 години.

"Не знам мои колеги дали са имали конкретни хора, които да присъстват и да наблюдават. Ако говорим за силните първенства, не виждам кой играч мога да предложа. Има добри футболисти от едната страна – Уелтон, Краев. От другата – Хайнц е интересен футболист. За да ви кажа нещо по-конкретно, онзи ден бях със спортния директор на Ботев Пловдив.

Той е поляк. Поговорихме за футбол. Бързо е усетил ситуацията в България и казва: "Имате по-технични и талантливи футболисти от поляците, но интензитетът е по-нисък. Ако се подобрят терените и всичко свързано с телевизията, вашето първенство изобщо не е слабо." Динамиката се учи от юношеските години", сподели още Танев.

"За добрите играчи Левски е след Лудогорец и ЦСКА по заплати. Казаха ми вчера Сираков и Боримиров за три поста. Клубна тайна е. Ще искат да подобряват отбора, но не е лесно, когато имаш задължения. Лимитиран си откъм заплати, не можеш да плащаш трансферни суми. Не е лесно... Аз мисля, че Краев има желание да преподпише. Или ще стане този месец, или трудно ще се получи. До Петрис не мога да стигна“, сподели футболния мениджър, след което говори за Меси и Григор Димитров.

"Не вярвам Меси да се върне в Барселона. Не могат да му платят. Барселона има сериозни финансови проблеми. Има лимит на заплатите от лигата.

Снимка: БГНЕС

Поздравление за Григор, много силен мач. Едва ли си даваме пълна представа каква пропаганда за нашата страна е, когато спортисти на голямо ниво побеждават. Дано имаме повече поводи в спорта да се гордеем с наши спортисти. Би било добра новина за нас да приемем турнира, който трябваше да се проведе в Тел Авив."