на живо

Заради войната в Израел: Sofia Open се завръща през ноември

От 5 до 11 ноември

Lap.bg
 

Тенис турнирът Sofia Open може да се проведе през настоящата 2023-а, въпреки че не бе включен в календара на АТР за настоящия сезон, информират медии в Испания. Новината по-късно бе потвърдена и от БФТ.

Причината за връщането на надпреварата може да се окаже войната в Израел и фактът, че столицата Тел Авив трябваше да приеме състезание от сериите АТР 250 между 5 и 11 ноември.

Заради бушуващия конфликт между еврейската страна и ислямистката групировка "Хамас" се очаква турнирът да бъде преместен другаде, а според испанското издание El Comercio фаворит за негов нов домакин е София.

Снимка: Lap.bg

От АТР са селектирали градове, които имат желание да приемат надпреварата и в крайна сметка изборът е паднал върху българската столица заради по-добра оферта в сравнение с тази на испанския град Хихон, пише El Comercio.

Снимка: Lap.bg

Припомняме ви, че между 2016-а и 2022-а година София на седем пъти организира турнир от сериите АТР 250, който в различните си издания беше спечелен от играчи като Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер на два пъти.