на живо

Лъчезар Танев: Гонзо е много честно и порядъчно момче

При Бербатов е външна обвивка, че е надменен, каза бившият агент на Георги Иванов

Известният футболен агент Лъчезар Танев, който бе представител на Георги Иванов по време на кариерата му, коментира избора на Гонзо за президент на Българския футболен съюз (БФС).

Според него, Иванов ще работи открито и прозрачно. Танев заяви също, че основният конкурент на Гонзо на последния Конгрес - Димитър Бербатов, има надменна външна обвивка.

"Точно заради това, че съм му бил агент, го познавам доста добре. Много честно и порядъчно момче е. Има голямо чувство на справедливост и достойнство. Той е преминал едно развитие в управленската работа. Бил e на отговорни постове. Виждам го доста израснал. Надявам се да бъде такъв в решенията. Ще бъде подложен на огромен натиск. Дано му издържат характерът и нервите. Няма да му е лесно, но мисля, че ще се справи. Ще има препятствия и в Изпълкома.", каза Танев пред "Дарик".

"Той е решил нещо много нормално - да има открит, прозрачен, истински футбол. Не знам как ще съществува това нещо, но си е дал преценка. Скача и да му пожелаем успех. Аз не казвам нещо против Бербатов и другите. Коментираме Георги Иванов. Бербатов също е изключително честно момче. Външна обвивка е, че е надменен. Всеки има първична защитна обвивка. Продължават да имат ясни и точни неща. По-лесно щяха да се оправят със съпротивата, защото никога не са разчитали на нея. Говорил съм си с Митко два-три пъти. Попита ме за моето мнение и съм бил крайно откровен."

"Искам да има български футбол. Моят бизнес и най-вече на сина ми зависи от качеството на играчите. Няма да ги има, ако не се работи правилно и не се изгради една здрава и силна професионална лига. Как не се събраха един път тия 30 професионални клуба. Няма да ми плачат, че федерацията била такива, за съдиите, за държавата. Как да им помогнат, като не показват, че имат желание да си вземат бизнеса в ръцете? Трябва да имат стройна организация, която да им защитава интересите пред, който се сетите. Там трябва да има действащи и сериозни хора. Те клубовете не искат."

"Говоря професионално, страстите са страсти. Има два отбора, плюс пловдивските два, които могат да акумулират сериозни средства и да са на самоиздръжка, ако нещата се правят както трябва. Ако играеш в Европа, имаш добри футболисти и стадион. Не можеш да търсиш резултати без инвестиции – финансови и спортно-технически. Ще дам пример с друг български клуб. Кирил и Георги Домусчиеви много отдавна видяха, че в Разград трудно могат да имат възвращаемост. Затова тяхната цел беше да рискуват. Да купуват скъпи играчи, защото истинските приходи идват през евротурнирите. Те рискуваха и сега поддържат това високо ниво."

Снимка: Lap.bg

"В момента ЦСКА прави нов стадион, хвърля огромни средства. Ако изборът на играчите е по-добър, ще имат същия успех. Ако един играч иска да отиде в Разград, ще иска повече пари, в сравнение, ако е в София. Дори на клубове като Левски и ЦСКА едно ниво играчи като качества ще им излиза малко по-евтино от на Лудогорец. Двата гранда имат привилегия в избора на играчи. Не знам дали някой си дава сметка за това. Успехите идват след инвестициите. Не може да чакаш просто победи."