на живо

Лечков: Гонзо е промяна, убеден съм

Прозрачен избор. Недоволни, ако има - да си кажат, заяви бившият президент на БФС

Лечков: Гонзо е промяна, убеден съм

Бившият президент на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков пожела успех на новия ръководител на родната централа - Георги Иванов-Гонзо. Той заяви, че е време да се даде път на младите и вижда в "синята" легенда промяната.

"Напрегнато е, съвсем нормално. Резултати, който ги е търсил, ги е постигнал. Не всичко, което хвърчи, се яде. Пожелаваме на новия президент успех, мисля че вече има избран Изпълком. Стана ясно, че няма да съм част от новото ръководство на БФС. Тръгнал съм с Боби Михайлов. Казвал съм, че когато си тръгне и аз си тръгвам. Беше достатъчно прозрачен изборът. Недоволни, ако има, да си кажат"

Снимка: Lap.bg

"Аз винаги съм казвал, че тези хора избират и трябва да се уважи техния им избор. Те имат законното право да избират. Дано бъдат щастливи занапред", продължи героят от САЩ'94.

"Промяна е това, убеден съм. Доколко ние и вие ще сме щастливи... Дай Боже да има резултати. Ако националният отбор има резултати, всички ще сме по-доволни. Гонзо вече е еманципиран. Направи си кампания, работи в БФС, не е било тайна. Делегатите си направиха своя избор. Казвам ви нещо много лично. Негативът го обрахме, сега идва ред на младите"

Снимка: Lap.bg

"Аз мога да ви гарантирам, че ще продължа да си следвам своята политика и виждане за футбола. Не искам предварително да задаваме рамки на Гонзо. Ако тръгне националният отбор с по-добри игри, ще има лекота в неговите действия. Изпълкомът е важен също, той взима решенията. Той е президент и си посочва хората. Никакъв съвет не давам. Успех пожелавам на всички български футболисти. Казвал съм и друг път, че имам голямо желание държавата да финансира футбола"

"Аз се разделям с положителни чувства с БФС. От 24 години се занимавам с футбол. Не е краят. Оценки няма да си давам", завърши Лечков.